Επικοινωνία

Παρέχουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες τεχνικές προτάσεις και λύσεις βιομηχανικής ψύξης και κλιματισμού για τους πελάτες μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 33
και Ηρώων Πολυτεχνείου 27,
Ασπρόπυργος
Ακολουθήστε μας

No products in the cart.

Attica Frigo

workman-servicing-air-conditioning-or-heat-pump-with-digital-tablet

Τι αντλία θερμότητας να βάλω;

Για να υπολογίσουμε την αντλία θερμότητας έχουμε στη διάθεσή μας δυο προσεγγίσεις. Η μια είναι η εμπειρική και η άλλη η επιστημονική-μηχανολογική.

Για μια αρχική, προκαταρκτική αλλά χονδρική εκτίμηση του μεγέθους και του κόστους σε αντλίες θερμότητας μπορούμε να πούμε εμπειρικά τα εξής:

  • Για οικία 80 m²  προσεγγιστικά έχουμε αντλία θερμότητας 10 kW με εκτιμώμενο κόστος από 3.400 € – 4.840 € με Φ.Π.Α. 24%.
  • Για οικία 100 m²  προσεγγιστικά έχουμε αντλία θερμότητας 12 kW με εκτιμώμενο κόστος από 3.560 € – 5.250 € με Φ.Π.Α. 24%.
  • Για οικία 120 m²  προσεγγιστικά έχουμε αντλία θερμότητας 15-16 kW με εκτιμώμενο κόστος από 5.000 € – 5.750 € με Φ.Π.Α. 24%.
  • Για οικία 150 m²  προσεγγιστικά έχουμε αντλία θερμότητας 18 kW με εκτιμώμενο κόστος από 5.800 € – 6.250 € με Φ.Π.Α. 24%.
Το παραπάνω κόστος αφορά μόνο την αγορά της αντλίας θερμότητας. Ένα πολύ προσεγγιστικό κόστος για τη υδραυλική εγκατάσταση μόνο της αντλίας ανέρχεται γύρω στο ποσό των 1.800 € χωρίς ΦΠΑ 24%.   Ο ενδεδειγμένος τρόπος υπολογισμού μιας αντλίας θερμότητας είναι μια πλήρης τεχνική μελέτη από έμπειρο μηχανολόγο μηχανικό μελετητή.
meleti
Με την μελέτη υπολογίζονται με πλήρη ακρίβεια και επιστημονική μεθοδολογία το μέγεθος της αντλίας θερμότητας, οι διατομές των σωληνώσεων που απαιτούνται καθώς και τα σχετικά εξαρτήματα. Διαβάστε επίσης: Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η μελέτη είναι υπογεγραμμένη από τον μελετητή και με αυτή μπορεί ο πελάτης να αναζητήσει στην αγορά τον εξοπλισμό και τις τιμές που προδιαγράφονται. Αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος έρευνας αγοράς αφού ο πελάτης συγκρίνει τις τιμές του εξοπλισμού και των αντλιών θερμότητας βάση ιδίων και συγκεκριμένων χαρακτηριστικών από την μελέτη και όχι από τον εμπειρικό υπολογισμό ή τη διαίσθηση του κάθε πωλητή.

Στο Frigoshop , μέλος του ομίλου εταιρειών της Vrouvas Group , αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς προσφέρουμε λύσεις κλιματισμού στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς!
Επιπλέον, στην προσπάθειά μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες σύμφωνα με το γνωστικό υπόβαθρο και τις αξίες του επαγγέλματός μας, προσφέρουμε την εκπόνηση μηχανολογικών μελετών κλιματισμού μέσω του νέου μας σχήματος , της Μέτων .

Με χαρά να σας εξυπηρετήσουμε από όποιο πόστο μας χρειαστείτε!

frigoshop
meton
vrouvas

Περικλής Γεω. Βρούβας
Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης Πανεπ. Αιγαίου
Msc Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ο.Π.Α.
Μέλος Τ.Ε.Ε.
Μέλος Project Management Institute