Επικοινωνία

Παρέχουμε τις καλύτερες και ποιοτικότερες τεχνικές προτάσεις και λύσεις βιομηχανικής ψύξης και κλιματισμού για τους πελάτες μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λεωφόρος Δημοκρατίας 33
και Ηρώων Πολυτεχνείου 27,
Ασπρόπυργος
Ακολουθήστε μας

No products in the cart.

Attica Frigo

hvac-worker-installing-electric-heat-pump

Αντλίες θερμότητας: Υπέρ και κατά

Οτιδήποτε στη ζωή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Ας δούμε λοιπόν πια είναι αυτά και για την αντλία θερμότητας.

Πλεονεκτήματα αντλίας θερμότητας

 • Τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον
 • Εξάρτηση μόνο από την τιμή του ρεύματος που δεν παρουσιάζει τις ίδιες υψηλές διακυμάνσεις με άλλες τιμές πόρων ενέργειας όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο
 • Εξοικονόμηση χρηματικής δαπάνης από 30% έως και 70% σε σχέση με την αντίστοιχη για πετρέλαιο
 • Εργονομία και ευελιξία. Με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού έχεις κλιματισμό σε όλο σου το σπίτι. Δεν χρειάζεται να γεμίζεις κάθε λίγο και λιγάκι το λέβητά σου με πετρέλαιο.
 • Όταν συνδυάζεται σε ψύξη και θέρμανση με fan coils δίνει την αίσθηση ότι ο χώρος κλιματίζεται πολύ γρήγορα. Αυτό οφείλεται στον συνδυασμό δυο γεγονότων : του αέρα και του σώματός μας. Το σώμα αντιλαμβάνεται τον αέρα είτε πιο θερμό είτε πιο ψυχρό (ανάλογα την εποχή) σύμφωνα με την ταχύτητα του δεύτερου. Υψηλές ταχύτητες στον αέρα μας κάνουν να νιώθουμε είτε το κρύο είτε τη ζέστη πιο έντονα. Τα fan coils επειδή δίνουν ταχύτητα στον αέρα (εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα) σε σχέση με τα panels που βασίζονται μόνο στη φυσική , φαίνεται ότι κλιματίζουν πιο γρήγορα το χώρο.
 • Με ένα μόνο μηχάνημα επιτυγχάνουμε 2 λειτουργίες κλιματισμού. Ψύξη και θέρμανση

Μειονεκτήματα αντλίας θερμότητα

 • Σχετικά υψηλό κόστος αρχικής επένδυσης σε σχέση με έναν τυπικό λέβητα
 • Σχετική ευαισθησία στις απότομες διακυμάνσεις του ρεύματος της Δ.Ε.Η. όπως υπερτάσεις και υποτάσεις.
 • Σχετικά μεγάλο κόστος συγκεκριμένων ανταλλακτικών όταν παρέλθουν οι εγγυήσεις.
 • Δεν ‘παντρεύεται’ τέλεια με θερμαντικά σώματα ενώ δεν συνίσταται όταν αυτά είναι τα κλασικά παλιά, οι λεγόμενες ‘φέτες’. Περαιτέρω εξήγηση για το γεγονός αυτό δίνεται στην απάντηση της ερώτησης 5. Στην περίπτωση που η εγκατάστασή μας θα διατηρήσει τα θερμαντικά panels απαιτείται επικοινωνία με τον υπεύθυνο εγκατάστασης της αντλίας θερμότητας ο οποίος και θα εκλέξει την κατάλληλη αντλία για το σύστημα αυτό.
 • Στη θέρμανση, όταν συνδυάζεται με fan coils, σε πολλούς ανθρώπους, δίνει μια αίσθηση ξηρότητας.
 • Στην θέρμανση όταν συνδυάζεται με fan coils δίνεται η αίσθηση ότι ο χώρος αποθερμαίνεται αρκετά γρήγορα. Αυτό οφείλεται στην αίσθηση του σώματός μας σε δεδομένες ταχύτητες του αέρα. Τούτο το φαινόμενο αναλύθηκε παραπάνω στα πλεονεκτήματα. Στην πράξη λοιπόν δεν είναι ότι κατέβηκε ραγδαία η θερμοκρασία του χώρου αλλά ότι μειώθηκε η ποσότητα του εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα. Στα σύγχρονα σπίτια με τις δέουσες μονώσεις ένα τέτοιο ζήτημα είναι πλέον λυμένο διότι τα fan coils δουλεύουν στη χαμηλή σκάλα ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Leave a Comment